UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Relacja z Chorzowa

 

 

 

II edycja Świętomięsa Polskiego rekordowa

Jak podają organizatorzy II edycja Świętomięsa Polskiego zainteresowała około 40 tysięcy mieszkańców aglomeracji śląskiej. Podczas dwóch dni wydarzenia wydano na wszystkich stanowiskach 45 tysięcy porcji. Samych flaków wołowywych ugotowano 4 tysiące litrów, które miały wyraz w 20 tysiącach porcji.

Czytaj więcej: II edycja Świętomięsa Polskiego rekordowa

Rączka gotuje

1 września - rolada "Trzy smaki", warkoczyki drobiowe, rostbef w ziołach, kolorowa sałatka, babka z jabłkami...

 

 

 

Czytaj więcej: Rączka gotuje

„Bardzo Mięsny Park"

Szanowni Państwo, drodzy mieszkańcy Śląska, z ogromną satysfakcją informujemy, że przygotowania do drugiej edycji imprezy „Świętomięs Polski” mają się ku końcowi. Przypomnijmy, że odbędzie się ona we wrześniu, 8 i 9 w Parku Śląskim w Chorzowie.

 

Czytaj więcej: „Bardzo Mięsny Park"

Zbliża się Świętomięs Polski w Chorzowie. Konferencja prasowa.

Rok temu w Poznaniu, w tym roku w Chorzowie. Świętomięs Polski zasłynęło nie tylko z festiwalu najlepszej jakości mięsa, ale też najdłuższej, bo ponad 600-metrowej kiełbasy. 8 i 9 września takich i wielu innych rewelacji nie zabraknie w Parku Śląskim w Chorzowie.

 

Czytaj więcej: Zbliża się Świętomięs Polski w Chorzowie. Konferencja prasowa.

„Świętomięs Polski” rusza na Śląsk!

Wychodząc na przeciw oczekiwaniom branży mięsnej, a jednocześnie potwierdzając ogólnopolski   zasięg imprezy, postanowiono zorganizować tegoroczną edycję „Świętomięsa” właśnie na Śląsku. Nie trzeba wyjaśniać, że region ten słynie z bogatej tradycji kulinarnej, ale także z wysokiej świadomości konsumenckiej mieszkańców. Ślązacy po prostu kochają mięso, a wszystkie jego gatunki, w najróżniejszych postaciach są obecne w codziennym menu, stanowiąc najważniejszy składnik pożywienia. Ta miłość do mięsa jest uzasadniona historycznie i niewątpliwie związana z uprawianymi tam od wieków zawodami. Ciężka i wyczerpująca praca w przemyśle, górnictwie i hutnictwie wymagała od mieszkańców Śląska stałego poszukiwania nowej energii. A ponieważ „w mięsie siła” odnaleźli ją właśnie w nim i jego przetworach.

Czytaj więcej: „Świętomięs Polski” rusza na Śląsk!

Dlaczego Śląsk? - rozmowa z Jackiem Marcinkowskim

...Okazuje się, że „Świetomięs Polski” jest już rozpoznawalną marką, rzeczywiście o zasięgu krajowym...." - rozmowa z Panem Jackiem Marcinkowskim, Honorowym Przewodniczącym SRW RP i Dyrektorem Projektu „Świętomięs Polski”

 

 

Czytaj więcej: Dlaczego Śląsk? - rozmowa z Jackiem Marcinkowskim

Jesteś tutaj: Home Chorzów 2012 Newsy