UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Wiesław Szajda

Wiesław Szajda, właściciel rodzinnej firmy P.P.H.U. „Hydromechanika”, specjalizującej się w precyzyjnej obróbce metali, która na rynkach zagranicznych stała się wizytówką pomorskiej przedsiębiorczości i symbolem rozwoju technologicznego polskiego Rzemiosła. Jest to jedna z najbardziej prężnych firm województwa pomorskiego, odnosząca sukcesy tak w kraju, jak i za granicą (ok. 90% produkcji przeznaczone jest na eksport).

Czytaj więcej: Wiesław Szajda

Zbigniew Nowak

Zbigniew Nowak (ur. 1956 rok) jest absolwentem Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej o specjalizacji „Technologia Spożywcza” oraz Uniwersytetu Gdańskiego gdzie ukończył pedagogikę. Po studiach przez lata był pracownikiem naukowym w Wyższej Szkole Morskiej, później kierownikiem restauracji i masarni, aby w końcu w roku 1991 zdecydować się wykorzystać doświadczenie i otworzyć własny Zakład Mięsny NOWAK w Gdańsku.

Czytaj więcej: Zbigniew Nowak

Andrzej Kasprzak

Andrzej Kasprzak całe dorosłe życie związał z Wybrzeżem. Na Politechnice Gdańskiej obronił dyplom inżyniera budowy okrętów. Podejmuje pracę w Zakładzie Urządzeń Okrętowych „Hydroster”, w Chińsko-Polskim Towarzystwie Okrętowym „Chipolbrok” S.A., następnie trafia do Ministerstwa Transportu, gdzie pełnił funkcję wicedyrektora w Departamencie Żeglugi i Portów Morskich. Pracuje także w bankowości, by wreszcie trafić do Portu Gdańskiego.

Czytaj więcej: Andrzej Kasprzak

Danuta Bujak

Danuta Bujak

Organizator oraz współautor II edycji Strefy Młodego Hodowcy podczas katowickiej edycji „Świętomięsa Polskiego”. Od ponad 10 lat związana z branżą mięsną. W latach 2001-2009 redaktor naczelna poczytnego czasopisma branżowego na rynku - „Magazynu Przemysłu Mięsnego” (MPM), z którym angażowała się we wszystkie imprezy dla „mięsiarzy”.

Czytaj więcej: Danuta Bujak

Jesteś tutaj: Home Gdańsk 2013 Ludzie