UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Program

Dzień Pierwszy 10 sierpnia 2013

 

Długi Targ, Brama Zielona, 12.00 - 20.00

12.00 - 18.00      Mięsne Porady Praktyczne,  Warsztaty Kulinarne, degustacje

12.00 - 17.00      Kocioł Świętomięsny, poczęstunek Strawą Świętomięsną

12.00 - 18.00      Kiełbasa z Kutra, akcja happeningowa, degustacje

12.00 - 20.00      Występy artystyczne

                            16.00    Żuki

                            18.00    Czeremszyna

 

Targ Węglowy (przy Drzewku Milenijnym), 12.00 - 18.00

          -  Patelnia Świętomięsna

          -  Mięsna Wszechnica, prelekcje i konsultacje z udziałem naukowców

          -  Zagroda Młodych Hodowców, animacje dla dzieci

          -  Bezpieczeństwo Mięsa w Polsce, konsultacje

          -  Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

 

Czytaj więcej: Program

Relacja z Gdańska

Strefa Naukowa "Mięsna Wszechnica" - prelekcje

Kierownik naukowy: prof. dr hab. Piotr Ślósarz, Uniwersytet Przyrodniczy Poznań
Współpraca: prof. dr hab. Włodzimierz Dolata, Uniwersytet Przyrodniczy Poznań

Zdrowe zwierzę - zdrowe mięso.
prof. dr hab. Piotr Ślósarz, Katedra Zootechnika, Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt,
Uniwersytet Przyrodniczy Poznań.

Skąd bierze się mięso na stole?
mgr inż. Anita Zaworska, Katedra Żywienia Zwierząt i Gospodarki Paszowej, Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt,
Uniwersytet Przyrodniczy Poznań.

Czy dobrostan zwierząt może wpływać na jakość mięsa?
mgr inż. Barbara Stefańska, Katedra Żywienia Zwierząt i Gospodarki Paszowej, Wydział Hodowli i Biologii
Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy Poznań.

Czytaj więcej: Strefa Naukowa "Mięsna Wszechnica" - prelekcje

Jesteś tutaj: Home Gdańsk 2013 Program imprezy