UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Jacek Marcinkowski

Jacek Marcinkowski, pomysłodawca i autor imprezy „Świętomięs Polski”, właściwie od urodzenia jest związany z branżą mięsną. Jego ojciec Władysław był znanym w Poznaniu przetwórcą i producentem wędlin, prowadząc przez kilkadziesiąt lat własny zakład. Jacek podtrzymując tradycje rodzinne na stałe związał się z polskim Rzemiosłem. Nie tylko jako najstarszy stażem działacz Wielkopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy i Kucharzy, ale również  kierując społecznie wieloma gremiami i zespołami zadaniowymi.

Czytaj więcej: Jacek Marcinkowski

Janusz Rodziewicz

Janusz Rodziewicz – absolwent politologii na Uniwersytecie Gdańskim, jest wysokiej klasy menadżerem z ogromną znajomością branży spożywczej, a w szczególności mięsnej. Przez swoja karierę zawodowa zarządzał w branży spożywczej, a w szczególności branży mięsnej. Aktualnie jest Prezesem Zarządu Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy, Wiceprzewodniczącym Rady Gospodarki Żywnościowej oraz członkiem Komisji Zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Drobiowego. Działając na rzecz branży w agendach rządowych, radach społecznych, konferencjach, publikacjach jest jej niewątpliwym kreatorem. Hobby to: sport, kultura i polityka.

Jerzy Bartnik

Jerzy Bartnik urodził się 9 września 1946 r. w Poznaniu. Z racji tradycji rodzinnych - ojciec rozpoczynał działalność w branży metalowej przed II Wojną Światową - wzrastał w środowisku rzemieślniczym. W 1970 r. przejął po ojcu zakład.

Działalność społeczną na rzecz rzemiosła rozpoczynał w Cechu Ślusarzy i Rzemiosł Pokrewnych w Poznaniu oraz - za wzorem rodziców - w Spółdzielni Rzemieślniczej Mechaników. 

Czytaj więcej: Jerzy Bartnik

Andrzej Łyszyk

Andrzej Łyszyk, producent i współautor koncepcji  „Świętomięsa Polskiego”, od ponad 20 lat jest związany z polską branżą rozrywkową. Organizator wielu spektakularnych przedsięwzięć artystycznych, festynów miejskich i koncertów z udziałem gwiazd, scenarzysta i reżyser widowisk plenerowych, twórca i realizator akcji promocyjnych oraz imprez z obszaru PR i eventów firmowych, a także reklam radiowych i telewizyjnych.

 

Czytaj więcej: Andrzej Łyszyk

Jerzy Filipiak

Jerzy Filipiak - ur. w 1954 roku w Gnieźnie. Absolwent Politechniki Poznańskiej.

Z wykształcenia magister inżynier mechanik, z zawodu przedsiębiorca prywatny. Z zamiłowania podróżnik i organizator wypraw trampingowych.

Propagator zdrowego żywienia, czemu daje wyraz w swoich artykułach w prasie branżowej. J. Filipiak jest jednocześnie działaczem sportowym Akademickiego Związku Sportowego.

Jerzy Wierzbicki

Jerzy Wierzbicki - od 2004 roku zajmuje się problemem produkcji i promocji w Polsce wołowiny wysokiej jakości o standardowych parametrach jakościowych.

Od 2005 roku do dzisiaj Prezes Zarządu Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego (PZPBM). W ramach działalności PZPBM współorganizował i uczestniczył w wizytach studyjnych w Hiszpanii, Francji, Anglii, Szkocji, Irlandii, Austrii z zakresu produkcji żywca wołowego, wołowiny oraz marketingu i promocji wołowiny.

Czytaj więcej: Jerzy Wierzbicki

Jacek Leonkiewicz

Jacek Leonkiewicz, lekarz weterynarii z ponad 27 letnim stażem zawodowym na kierowniczych stanowiskach w Inspekcji Weterynaryjnej.

Współpracował z Krajową Izbę Lekarsko – Weterynaryjną, jako jej ekspert do przedakcesyjnych prac legislacyjnych w Sejmie i Senacie R.P.


Czytaj więcej: Jacek Leonkiewicz

Mięsna Wszechnica

Prof. dr hab. inż. Piotr Paweł Ślósarz, Katedra Zootechnika, Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Kierownik Strefy "Mięsna Wszechnica"

Absolwent Wydziału Zootechnicznego Akademii Rolniczej w Poznaniu.
Profesor nadzw. w Katedrze Hodowli Małych Ssaków i Surowców Zwierzęcych, prodziekan Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, przewodniczący Poznańskiego Koła Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, członek Krajowej Rady Klasyfikacji Tusz Zwierząt Rzeźnych.
Specjalista w zakresie hodowli zwierząt i ultradźwiękowej diagnostyki cech użytkowych zwierząt.
Autor ponad 170 publikacji naukowych i popularno-naukowych.

Czytaj więcej: Mięsna Wszechnica

Jerzy Głowacki

Jerzy Głowacki - absolwent Wydziału Chemicznego Politechniki Śląskiej. Od 15 lat związany z branżą mięsną w zakresie utrzymania higieny produkcji. Jest konsultantem w Stowarzyszeniu Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz ekspertem Związku Rzemiosła Polskiego.

 

 

Jesteś tutaj: Home Ludzie