UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Prawdziwa uczta w Poznaniu!

Już w najbliższą niedzielę zapraszamy na Stary Rynek na – jak zapewniają organizatorzy – pierwszy taki festyn w Polsce. 
Festyn bardzo, bardzo, bardzo mięsny!

Czytaj więcej: Prawdziwa uczta w Poznaniu!

Program

  1. Scena Główna (występy artystów). 10.00 - 20.00
  2. „Studio Świętomięsne” (przy scenie, punkt transmisyjny z projekcją na telebim ledowy, wywiady z gośćmi i uczestnikami imprezy). 13.00 - 18.30...

Czytaj więcej: Program

Harmonogram

10.05 - 10.15 Powitanie, informacja o programie (Tomasz Stockinger, konferansjer)

10.15 - 10.30 Uroczyste Uruchomienie „Kotła Świętomięsnego”. Informacja o sposobie gotowania, recepturze, rozmowa z głównym kucharzem. Zaproszenie na poczęstunek na godz. 15.00...

Czytaj więcej: Harmonogram

Plan sytuacyjny

Mięso dla zdrowia

 

Blok tematyczny przygotowany przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu...

Czytaj więcej: Mięso dla zdrowia

Mięso dla sportu

Grzegorz Mazurek - Manager Strefy "Mięso dla Sportu"

pomimo, że jest absolwentem Politechniki Poznańskiej od wczesnej młodości oddał się swojej pasji: zapasom. Jeszcze w czasie studiów, działając w KS "Sobieski" uczestniczył w wielu prestiżowych zawodach w kraju i za granicą. Zdobył m.in. tytuł Wicemistrza Polski oraz 2 brązowe medale w Mistrzostwach Polski w zapasach w stylu klasycznym.

 

Czytaj więcej: Mięso dla sportu

Mięso z Polski w kuchniach świata

Dziennikarka, właścicielka agencji PR-Factory, pełnomocnik zarządu  www.apetini.pl, konsultantka i doradca w dziedzinie zarządzania i marketingu w gastronomii i nie tylko. Od lat aktywnie istnieje w branży HoReCa...

 

 

Czytaj więcej: Mięso z Polski w kuchniach świata

Wystawa "Kto mięso ma..."

Historyczne przedmioty związane z przerobem i sprzedażą mięsa oraz wędlin przedstawi Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie. Zbiory pochodzić będą z Muzeum Gospodarki Mięsnej w Sielinku...

Czytaj więcej: Wystawa "Kto mięso ma..."

Zagroda Młodych Hodowców

Związek Rzemiosła Polskiego w Warszawie wraz z Wielkopolską Izbą Rzemieślniczą w Poznaniu oraz Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy R.P. organizują w dniu 11 września 2011 r. imprezę pn. „Świętomięs Polski”. Ma ona formułę festynu plenerowego i odbywać się będzie na Starym Rynku w Poznaniu, w przeddzień Targów „Polagra Food 2011”...

Czytaj więcej: Zagroda Młodych Hodowców

Jesteś tutaj: Home Poznań 2011 Program imprezy